Coronavirus: SUA acuză Beijing, Teheran și Moscova de dezinformare

În timpul urgenței de coronavirus cu care se confruntă lumea, campaniile de dezinformare promovate de China, Rusia și Iran converg către aceleași narațiuni false cu scopul de a promova agendele naționale respective. Aceasta este acuzația lansată de trimisul special al SUA, Lea Gabrielle, coordonatorul Centrului Global de Angajare (Gec) al departamentului de stat, organizație creată cu scopul de a combate terorismul, pentru a combate propaganda Isis și care apoi și-a extins domeniul de acțiune. Dezinformare promovată de statele străine pentru a submina securitatea și politicile americane.

În lumina pandemiei în curs, Gabrielle – într-o convorbire cu un grup de jurnaliști, organizată de Departamentul de Stat – a subliniat „convergența” dintre narațiunile de la Moscova, Beijing și Teheran: „Acum o lună, GEC a dat alarma cu privire la infromațiile care vin  de la Kremlin, despre o campanie de dezinformare pe subiectul Covid-19 “, a explicat el referindu-se la” întreg ecosistemul rus al mass-media oficiale de stat, site-uri de presă și personalități  promovează multiple narațiuni de dezinformare. ”

Citește și China se apără de al doilea val infecții cu coronavirus

 

La fel și China, a adăugat trimisul special al SUA, se concentrează pe două narațiuni promovate de Beijing. “Primul care a acuzat în mod eronat SUA că este originea coronavirusului și al doilea a transformat criza în știri care evidențiază supremația Partidului Comunist Chinez în gestionarea situației de urgență pentru sănătate.” Iranul nu este cel mai puțin important, în cazul în care „mai multe agenții de presă afiliate au publicat povești false și dăunătoare conform cărora Statele Unite au folosit coronavirusul ca armă și înalții oficiali iranieni au ridicat aceste acuzații false împotriva lor”.

Pentru Gabrielle, „este foarte trist să vezi principalii de stat care profită de o criză globală de sănătate pentru a încerca să-și promoveze agendele. Este o perioadă în care lumea este speriată și este foarte nepotrivit să folosești narațiuni false pentru a promova agendele individuale ale principalilor statului. Și așa sunt îngrijorat – a adăugat coordonatorul GEC -, dar cred că toți putem face ceva  pentru a reduce vulnerabilitatea opiniei publice este de a conștientiza cum poate fi manipulat un mediu de dezinformare. și cum se utilizează dezinformarea cu privire la Covid-19 “.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.