Coronavirus, studiul secret al Franței dă fiori: fără izolare vor fi 500.000 de morți

Scenariul studiului ipotezat de liderii Franței este înfiorător:  în absența unor măsuri de prevenire adecvate, numărul de decese din cauza Covid-19 ar putea trece de la 300 mii la 500 mii de morți. Numai dincolo de Alpi.  Studiul a fost înmânat președintelui Macron de un grup de zece experți care au lucrat la elaborarea unui cadru privind numărul potențial de decese ale epidemiei. La originea deciziilor lui Macron, potrivit ziarului Le Monde care a intrat în posesia acestui studiu confidențial cu corporație, există tocmai acest studiu alarmant .

Citește și Coronavirus, declarația expertului german: „Pandemia poate dura 2 ani”

Scenariul a fost calculat pe transmisibilitatea virusului și pe mortalitatea probabil mai mare în absența unor măsuri radicale de prevenire și de izolare socială. În consecință, au fost estimate între 30.000 și 100.000 de paturi –  teoretic – în terapiile intensive. Studiul a fost semnat de  virologul Neil Ferguson, de la Imperial College London, a cărei echipă a fost consultată de mai multe guverne europene în această perioadă pentru a realiza diferite scenarii cu privire la evoluția virusului.

Studiul a ajuns pe masa lui Macon, potrivit ziarului francez pe 12 martie. La câteva ore  a comunicat starea de urgență.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.