Coronavirus, studiul: „Poate dura până la 16 ore în aer”

Particulele SarsCoV-2 rămân în suspensie în aer până la 16 ore , o perioadă mult mai lungă decât cea observată la particulele de coronavirus responsabile de Sars și Mers. Acest lucru rezultă dintr-o cercetare publicată pe site-ul MedRxiv și realizată în Statele Unite de către Universitatea Tulane în colaborare cu Universitatea din Pittsburgh și cu institutul pentru studiul bolilor infecțioase Niaid, al Institutului Național de Sănătate.

Cercetătorii, coordonați de Alyssa Fears de la Universitatea Tully, au remarcat că transmiterea virusului prin picăturile aeriene pot fi mai importantă decât s-au crezut anterior. De fapt, rezultatele studiului au arătat că „persoanele cu infecție cu SarsCoV2 sunt capabile să genereze bioaerosoli virali care pot rămâne infecțioase pentru perioade lungi de timp”. Aceste date, potrivit autorilor cercetării, vor trebui luate în considerare în scopul măsurilor de prevenire. Particulele virale găsite în picăturile suspendate au un diametru cuprins între 1 și 3 mii de milimetri (micrometri).

Potrivit datelor, cercetătorii au avertizat, virusul SarsCoV-2 „în general își menține infecțiozitatea atunci când este dispersat în aer pe distanțe scurte, contrar celorlalte două coronavirusuri examinate”, adică cei responsabili de Sars  și  Mers , ambii aparținând familiei betacoronavirus.

Coronavirus afectează mai mulți copii decât se aștepta: „Pentru unul în terapie intensivă, alți 2.338 sunt infectați”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.