Coronavirus, studiu american: pisicile se pot infecta reciproc

Pisicile pot fi infectate cu virus cu ușurință și  pot transmite altor pisici: acest lucru apare dintr-un studiu american publicat în revista științifică New England Journal of Medicine. Vestea bună este însă că, în ciuda transmiterii rapide a virusului, felinele nu par să dezvolte simptome grave legate de boală.  În ciuda acestui fapt, studiul recomandă persoanelor pozitive să limiteze contactul cu pisicile domestice , dar în același timp să încerce să le țină în case pentru a evita riscurile de infecție ale altor animale.

OMS: „Coronavirusul ar putea să nu dispară niciodată, la fel ca HIV”

În schimb, studiul nu oferă date – nici în pro, nici în contra – cu privire la ipoteza că pisicile infectate pot transmite boala oamenilor, adică dacă pot fi considerate pozitive la Covid-19. În orice caz, nu există cazuri documentate de infecție de la pisică . Pentru oameni principalul risc este reprezentat de alte persoane, concluzionează studiul.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.