Coronavirus, studenții din Marea Britanie ar putea repeta anul

Din cauza coronavirusului , Marea Britanie evaluează posibilitatea ca elevii să repete anul, a declarat  fostul șef al Ofsted , departamentul de educație din Marea Britanie. Potrivit expertului, elevii care au pierdut o parte crucială a pregătirilor ar trebui să se confrunte cu o repetare al anului școlar.

Sir Michael Wilshaw , inspector șef între 2012 și 2016, a explicat că va exista posibilitatea ca studenții să repete anul. Tot ceea ce s-a pierdut din cauza pandemiei , prin urmare, ar avea nevoie de un an „în plus” pentru a fi recuperat ” . Wilshaw a explicat că nu există nicio ipoteză, nici măcar în Anglia, pentru redeschiderea școlilor.

Deocamdată, potrivit inspectorului șef, în Marea Britanie există doar posibilitatea unei repetări al anului școlar: „ Da … cred că există o șansă – explică Micheal Wilshaw pentru BBC Radio 4 -. Evident acest lucru nu este valabil pentru elevii care urmează să susțină examenele finale și ale căror note au fost deja  date. Dar pentru cei care vor trebui să susțină examenele anul viitor, cred că este posibil să se gândească la repetarea anului, deoarece ar fi putut acumula lacunele grave ”- și continuă el -„ dacă aș fi părintele unui copil în anul 10 sau 5, aș dori ca și copilul meu să aibă  aceleași oportunități ca și alți copii  “.

Coronavirus, Trump: „Suntem gata să redeschidem. Văd lumina de la capătul tunelului „

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.