Coronavirus, știai că femeile sunt mai puțin expuse infecției ? Vezi de ce

Coronavirus, știai că femeile sunt mai puțin expuse infecției ? Vezi de ce

Între bărbați și femei există o diferență de estrogeni, cromozomi și sistemul imunitar : aceștia sunt cei trei factori care, potrivit oamenilor de știință relatat de New York Times, femeile sunt mai puțin expuse infecției cu COVID-19 decât bărbații. Din datele referitoare a numărului de infecții din Italia (dar și în China), potrivit și presei italiene Corriere della Sera , virusul ar avea preferințe de gen, cu o letalitate mai mare la sexul masculin, chiar dacă rata  infecțiilor la bărbați de 57,6% depășește cu puțin  cea a femeilor. Pentru moment, însă, există trei ipoteze care trebuie examinate de știință.

În primul rând, femeile produc mult mai mulți estrogeni , hormoni care joacă un rol fundamental în reglarea sistemului imunitar și în reacția la viruși. În plus, COVID-19 se instalează în corpul nostru prin proteina Ace-2 , foarte importantă pentru protecția pulmonară. Ace-2 este produs în cantități mai mari de sistemul imunitar feminin datorită estrogenului.

Citește și China se apără de al doilea val infecții cu coronavirus

Deși genetica joaca un rol important, potrivit unor studii recente principalul receptor al COVID-19 este situat pe cromozomul X . Și, după cum explică Giuseppe Novelli, un genetician italian al Universității Tor Vergata, „femeile au două (XX vs XY de bărbați, ed), motiv pentru care ar putea avea o rezistență mai mare la infecție

Potrivit unor studii recente din China, riscul de a dezvolta pneumonii severe crește de trei ori mai mult la fumători.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.