Coronavirus: spitalele spaniole în criză, Franța în stare de urgență, Germania se îndreaptă spre bloc național

În lume la ora actuală sunt peste 250 de mii de cazuri de coronavirus. În Spania, peste o mie de morți și spitale au ajuns la maximum   , în timp ce în Franța, președintele Macron avertizează: „Suntem la începutul crizei”, dar „statul se menține”. Germania cu avea școli și magazine închise înregistrază peste 18.000 de infectați și 52 de morți. În Olanda, 30 de decese și 534 de infecții într-o singură zi. În Grecia, aproape 500 de cazuri, toate spațiile verzi s-au închis în Atena și Attica.

Spania – În momentul de față, o situație foarte îngrijorătoare este cea spaniolă, cu un număr de cazuri care este în jur de jumătate din Italia (20 mii înregistrate la Madrid, 40 mii în Italia). Dar acest lucru situează țara iberică pe locul trei în infecțiile din lume, după China și Italia. Este o dramă în spitalul spaniol, în special în unitățile de terapie intensivă: peste o mie de oameni au murit și  mai multe se luptă între viață și moarte. Povestea lui Francisco Javier Collado, un serviciu al Guardiei Civile care a murit la 38 de ani, este îngrijorătoare: nu avea alte patologii în afară de Covid-19.

Citește și Coronavirus în Spania, un agent de la Guardia Civil a murit: Pedro avea 37 de ani și nu avea alte patologii

 

Franța – Președintele Emmanuel Macron, a participat la Consiliul Apărării și a vizitat unitatea de criză la Ministerul de Interne, spune: „Am luat măsuri excepționale pentru a absorbi acest prim val”. Nu ascunde însă că este o fază inițială a crizei, ci „statul ține”. Senatul de la Paris a adoptat la prima lectură un proiect de lege care va permite intrarea într-o stare de urgență pentru sănătate, care are 12.612 cazuri confirmate și 450 de decese .

Germania – Cu ochii fixați de supărare și consternare față de ceea ce se întâmplă în Italia, Germania, care până în acest moment  avea școli și magazine închise, se îndreaptă spre o anumită formă de închidere. Într-o întâlnire decisivă de duminică, Angela Merkel va aborda situația cu președinții Laender pentru a armoniza starea țării, încetinită de puternicul său regionalism. Primul care a făcut un pas înainte a fost însă Markus Soeder, liderul bavarez, care a impus noi măsuri care restricționează și mai mult deplasările concetățenilor săi pentru a încerca să oprească răspândirea coronavirusului.

Citește și Coronavirus Italia: bilanț devastator: mai mult de 600 de decese într-o singură zi

 

Într-un context mai alarmant în fiecare zi – Sueddeutsche Zeitung vorbește despre 18 mii de cazuri și 52 de victime- germanii renunță și la tabu-ul datoriei. Noi măsuri pentru sprijinirea întreprinderilor vor fi anunțate luni.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.