Coronavirus Spania, Sanchez către națiune: “Vor fi zile critice”

Spania are peste 25.000 de cazuri de coronavirus și este a doua națiune cea mai afectată din Europa după Italia. În Franța, numărul infecțiilor crește la 15.000, în timp ce în Regatul Unit depășește 5.000. Premierul spaniol a lansat un avertisment către națiune: „Să ne pregătim, vor veni zile critice”.

În Italia, situația de urgență pentru coronavirus pare să nu se oprească iar  numerele sunt de îngrijorare și în restul Europei. Conform ultimelor date culese, 25.000 de cazuri de infecții și 1.300 de decese au fost înregistrate în Spania, ceea ce face țara iberică a doua națiune cea mai afectată după Italia.

Citește și Coronavirusul a infectat șapte membri ai aceleiași familii după ce au fost toți la o cină

„Cazurile diagnosticate și decesele vor crește în zilele următoare. Vine zile critice pentru care trebuie să ne pregătim. Riscul este peste tot, dar trebuie să depunem un efort și mai mare – a spus premierul spaniol Pedro Sanchez într-un discurs adresat națiunii – pe frontul sănătății, cea mai gravă problemă este numărul de persoane care trebuie tratate, iar apoi există un alt front. esențial: să stăm acasă, știu că este greu, dar trebuie să continuăm ”, a concluzionat el.

Conform ultimului buletin de la Universitatea Johns Hopkins, în Regatul Unit numărul persoanelor infectate a crescut la 5.067, cu un număr de decese de 237, comparativ cu doar 65 recuperați.

În Franța, datele arată aproape 15.000 de infecții și, din acest motiv, parlamentul francez a votat un nou proiect de lege care va fi pus în aplicare în următoarele ore și care are ca scop limitarea întrunirilor și relațiilor publice pe cât posibil pentru următoarele două luni.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.