Coronavirus, Spania: guvernul a ordonat „toată lumea în case !”

Spania a intrat în carantină ca și Italia. Guvernul de la Madrid a ordonat tuturor spaniolilor să rămână acasă. Decizia a venit în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului de Miniștri în care a fost proclamată starea de urgență. Spaniolii vor putea ieși din casă doar pentru a cumpăra mâncare, medicamente sau necesități de bază.

Citește și Coronavirus Spania: 5.100 de persoane infectate și 132 decese

Vor putea să meargă la locul de muncă , să aibe grijă de persoanele în vârstă , vulnerabile sau bolnave.

Decretul va intra în vigoare de luni. Oprirea transportului se referă la călătoriile cu mașina și trenul, precum și cele pe mare și aer, care nu sunt de serviciu public. Operatorii de transport vor reduce oferta cu cel puțin 50%.

Autoritățile competente vor lua măsurile necesare pentru a asigura aprovizionarea cu alimente , producerea și distribuția acestora. De asemenea, vor fi organizate coridoare sanitare pentru a permite circulația persoanelor, intrarea și ieșirea de materii prime și produse.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.