Coronavirus, șoc în India: muncitori migranți stropiți cu clor

Scandal în India, după ce o mulțime de lucrători migranți care se îndereptau spre case, după adoptarea măsurilor de izolare împotriva coronavirusului în statul Uttar Pradesh, au fost stropiți cu dezinfectant pe bază de clor, o soluție folosită  pentru igienizarea vehiculelor de transport.

Într-un videoclip – relatat CNN – se pot vedea trei persoane în costume de protecție stropind lichidul direct pe un grup de muncitori care stau culcați pe pământ în nordul orașului Bareilly. Ashok Gautam, un ofițer din Uttar Pradesh, a vorbit despre cel puțin 5.000 de oameni „stropiți în public” . Am pulverizat o parte din mucitori deoarece virusul s-ar putea ascunde prin hainele lor. Acum toate granițele au fost închise, astfel încât acest lucru nu se va mai repeta “. Dezinfectantul folosit, a afirmat el ulterior, era o soluție obținută cu clor prf  care nu dăunează organismului uman.

Știrea a provocat multe reacții: Lav Awargal, funcționar superior al Ministerului Sănătății și Familiei, a anunțat că cei responsabili au fost reținuți și că acțiunea a fost „rezultatul excesului de putere din partea unor oficiali locali, din ignoranță sau frică “.

Citește și Coronavirus, OMS avertzează: „Bătălia va fi încă lungă”

În India s-ar putea dezlănțui o ”vânătoare de străini” , în special de italieni,  datorită ideii că țările europene răspândesc pandemia.

Sursa: CNN

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.