Coronavirus, Slovenia: mii de bicicliștii în protestează în stardă împotriva guvernului

Mii de oameni au protestat  astăzi prin capitala slovenă Ljubljana împotriva premierului Janez Jansa acuzat că a folosit pandemia coronavirusului ca o scuză pentru a împiedica libertatea oamenilor.

Pentru protestatari, Jansa încearcă să crească puterile poliției, incitând la ură împotriva migranților și a jurnaliștilor.  Slovenia a impus un blocaj strict împotriva Covid-19 la jumătatea lunii martie, dar a relaxat unele măsuri în urmă cu două săptămâni. Până în prezent, în țara s-au confirmat 1.450 de cazuri de boală și 100 de decese.

Un copil de numai 5 ani a murit din cauza sindromului Kawasaki

Un corespondent BBC a spus că, în cea mai mare parte, protestul a fost calm și pașnic cu protestatarii pe două roți care au respectat distanțele de siguranță și purtând  măștile pe fețe.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.