Coronavirus, situație dramatică în Elveția: paturile din terapiile intensive s-au epuizat

Și Elveția plătește un preț ridicat din cauza pandemiei de coronavirus.  În special în Ticino, situația este „dramatică” și „paturile din spitale încep să se epuizeze”. Daniel Koch, șeful Diviziei de Boli Transmisibile din cadrul Oficiului Federal Elvețian de Sănătate Publică (SFFS), a dat alarma în cadrul unei conferințe de presă de la Berna. Koch a amintit că numărul de infectați cu covid-19 înregistrate în Elveția au crescut la 3888. Potrivit SFOPH , 3.438 de infecții au fost confirmate și 450 sunt încă în curs de examinare după un prim rezultat pozitiv. Ieri au fost raportate 2.772 de cazuri confirmate. Există 39 de decese, dintre care 15 în Ticino și 1 în Grisons.

” Elveția se confruntă cu valul extrem de cazuri de coronavirus. Populația trebuie să contribuie la respectarea cerințelor de bază care vizează reducerea răspândirii epidemiei. Pentru mulți oameni, aceasta este o problemă de supraviețuire “, a spus Koch.

Citește și Coronavirus, acel document german care prevăzuse totul

Situația din Ticino este deosebit de „dramatică”, „ paturilor în unitățile de terapie intensivă a ajuns la limită”, a subliniat expertul, precizând că „deocamdată a fost evitată o selecție de pacienți “.

De asemenea, Koch a confirmat că în Elveția și tampoanele au început să se termine. Toate cantoanele și Liechtenstein sunt acum afectate de boală. După Ticino, cu 178, 6 cazuri la 100 000 de locuitori, cele mai afectate sunt Basel-Stadt (122,7) și Vaud (115). Adulții sunt mult mai des infectați decât copiii. Infecția afectează atât femeile, cât și bărbații, dar sunt mai mulți bărbații de la 60 de ani în sus. De la 0 la 100 de ani, toate grupele de vârstă sunt afectate.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.