Coronavirus Siria: primul deces confirmat

Primul deces confirmat de coronavirus în nord-estul Siriei sporește îngrijorarea cu privire la pregătirea și capacitatea țării de a răspunde la o epidemie de acest fel. Un sistem de sănătate slăbit de conflict , întârzierile în diagnostic și închiderea frontierelor fac practic imposibilă reacția adecvată la epidemia Covid-19 . După nouă ani de conflicte și operațiuni militare în zonă, sistemul de sănătate se prăbușește . Multe facilități medicale nu mai sunt în funcțiune, iar cele încă deschise se luptă să răspundă nevoilor medicale care existau înainte de epidemie.

Din cauza deficitului dramatic de materiale și personal medical , mai multe servicii și facilități de sănătate au fost nevoite să închidă, lăsând pacienții cu boli cronice și sisteme imunitare compromise și mai vulnerabile. Potrivit Medicilor Fără Frontiere puținele facilități medicale încă deschise ar putea fi curând prăbușite de un aflux mare de pacienți cu Covid-19 și multe persoane vor fi în pericol.

Coronavirus, OMS: „Peste 24.000 de cazuri în Africa”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.