Coronavirus: și Somalia trimite Italiei 20 de medici pentru a face față urgenței sanitare

Somalia a trimis 20 de medici în Italia pentru a ajuta sistemul de sănătate italian să facă față urgenței coronavirusului. Acest lucru a fost anunțat de purtătorul de cuvânt al guvernului din Mogadiscio, Ismail Mukhtar Omar, precizând că medicii sunt voluntari de la Universitatea Națională Somaleză, universitate finanțată de Italia, relatează AgenziaNova

“Cei 20 de medici au fost deja înregistrați în Italia și vor colabora cu alți  medici din întreaga lume (în special chinezi și cubanezi) pentru a ajuta Italia să oprească epidemia”, a spus Omar în cadrul unei conferințe de presă. Somalia  în prezent are doar trei cazuri confirmate și niciun deces. Pentru a preveni răspândire a infecției în Africa, guvernul federal a început să distribuie echipamente medicale, inclusiv îmbrăcăminte de protecție și măști, majoritatea donate de gigantul chinez al comerțului electronic Alibaba și de fundația Jack Ma.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.