Coronavirus și Kawasaki, la numai 8 luni, Alex este cea mai tânără victimă din Marea Britanie

La numai 8 luni, Alexander Parsons este cea mai tânără victimă a sindromului Kawasaki din Regatul Unit, probabil legată de infecția cu Coronavirus . Băiatul, potrivit presei britanice, a murit în brațele mamei sale pe 25 aprilie, dar abia astăzi au fost eliberate fotografii și detalii al micuțului care, potrivit părinților, nu avea nicio altă patologie.  Experții consideră că boala poate fi declanșată ca reacție la Covid-19 . „Nu-mi vine să cred că a murit”, a spus el pentru ziarul The Mirror mama lui Alex, Kathryn Rowlands 29, care a lansat  un apel către guvern: “Începeți să ascultați experții și nu mai jucați cu viața oamenilor, altfel alți mulți părinți se vor regăsi în situația noastră. Medici și asistente care ne-au tratat copilul au fost fantastici, dar dacă ar fi știut mai multe despre conexiunea dintre noul virus și această afecțiune inflamatorie rară, ar fi putut face ceva mai mult. ”

Franța: primul caz al unui copil care a murit din cauza sindromului Kawasaki

Coșmarul familiei Parsons a început atunci când pe corpul lui Alex a apărut o erupție cutanată care părea a semănă cu arsuri solare, însoțite de febră mare și ganglioni limfatici măriți. Apoi mâinile și tălpile picioarelor s-au înroșit. „Am crezut că este o infecție virală”, a spus din nou Kath. “Am chamat la urgență și ne-au spus că ar putea fi oreion . Când a început să vomite, am sunat înapoi și l-au internat”.

Copilul a fost transferat la spitalul Derriford din Plymouthpe pe 6 aprilie și a doua zi a fost diagnosticat cu boala Kawasaki. Boala afectează de obicei copiii sub vârsta de cinci ani, dar peste 200 de cazuri suspecte au fost diagnosticate la copii până la 14 ani de la izbucnirea pandemiei Coronavirus. Cel puțin alți patru minori – trei din New York și unul din Franța – au murit deja din cauza aceste afecțiuni.

Când starea lui Alex s-a deteriorat, el a fost transferat la Spitalul Regal pentru Copii Bristol . Un control cardiac a scos la iveală mai multe anevrisme coronariene, artere lărgite și fluide. A murit în noaptea următoare în urma unui stop cardiac. După ce și-a pierdut cunoștința în brațele mamei, asistenții medicali au încercat mai mult de o oră să-l readucă la viață, dar s-a mai putut face nimic.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.