Coronavirus și boala Kawasaki: o formă a bolii care pune la risc sănătatea copiilor

A fost descoperită o legătură între virusul SarsCov2 și boala Kawasaki , o boală care afectează copiii și a cărei complicație este inflamația arterelor inimii. Acest lucru a fost descoperit de medicii secției de pediatrie a Spitalului Papa Giovanni XXIII din Bergamo, care într-o lună au înregistrat un număr de cazuri egal cu cele din ultimii 3 ani . Potrivit istoricului de cazuri din ultimele 2 luni, noul coronavirus este responsabil. Mai mult, s-a văzut că acești mici pacienți dezvoltă forme mai grave ale bolii, care implică sistemul cardiovascular și uneori necesită îngrijiri în terapia intensivă.

Coronavirus medicilor de familie din Marea Britanie: cresc cazurile copiilor cu sindrom inflamator

Experții au subliniat că doar o mică parte de copiii infectați cu SarsCov2 dezvoltă boala Kawasaki, însemnând sub 1% . În ciuda acestui fapt, medicii avertizează, „având în vedere deschiderea iminentă către faza 2, este important să se țină cont de toate consecințele și care lovește în toate grupele de vârstă ”.

Alarma a fost lansată deja în cadrul comunității științifice de către jurnalul medical Health Service Journal. Mai mulți copii au fost spitalizați în terapie intensivă britanică din cauza inflamației vaselor de sânge.

Coronavirus, expertul: „Epidemia nu se va încheia anul acesta”

„În ultimele trei săptămâni, în Londra și în alte regiuni ale Regatului Unit, a existat o creștere alarmantă a numărului de copii de toate vârstele care au dezvoltat stare inflamatorie multi-sistemică , necesitând îngrijiri în terapia intensivă”, spune unul dintre medicii de familie.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.