Coronavirus, Shenzhen primul oraș chinez care a interzis consumul de carne de pisici și câini

Shenzhen este primul oraș din China care a interzis oficial vânzarea și consumul de carne de câini și pisici. Decizia a fost luată în urma urgenței coronavirusului, a cărei apariție ar fi legată de consumul de carne ale animale sălbatice. Shenzhen a mers mai departe, interzicând consumul de carne de la câini și pisici de la 1 mai. Potrivit Humane Society International, treizeci de milioane de câini sunt uciși în Asia în fiecare an pentru a ajunge pe mesele chinzilor.

”Zece milioane de câini și patru milioane de pisici sunt uciși în fiecare an în China”, spune Peter Li, un expert al Societății Humane Society pentru China.

Oroarea continuă: Coronavirus, China redeschide piețele de carne

Administrația Shenzhen a declarat: ” câinii și pisicile domestice au stabilit o relație mai strânsă cu oamenii decât alte animale iar interzicerea consumului de carne este o practică obișnuită în țările în curs de dezvoltare, precum și în Hong Kong și Taiwan. Această interdicție răspunde cererii și spiritului de civilizație “.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.