Coronavirus, scrisoarea medicilor din Bergamo: „Spital este contaminat, epidemia a scăpat de sub control”

O scrisoare , semnată de treisprezece medici de la Spitalul Papa Giovanni XXIII din orasul Bergamo în Italia, descriu cu cuvinte dramatice  o „epidemie de sub control” , unde „persoanele în vârstă nu sunt resurcitate și mor singure” . Și spitalul în sine este considerat „puternic contaminat” și „principalele vehicule care transportă pacienții sunt contaminate de Covid-19” . Un oraș care se prăbușește, medici, paramendici asistente și infirmieri  epuizați, care muncesc neobosit văzând cum  sute de oameni mor în fiecare zi. Scrisoarea a fost publicată în New England Journal of Medicine Catalyst Innovations in Care Delivery, sub titlul „În epicentrul coronavirusului”.

Citește și Coronavirus, 2,6 miliarde de persoane sunt în izolare la domiciliu în toată lumea

«La Bergamo, epidemia a scăpat  de sub control. Spitalul nostru este foarte contaminat și suntem deja dincolo de punctul de colaps: 300 de paturi din 900 sunt ocupate de pacienți cu Covid-19. Mai mult de 70% din locurile de terapie intensivă sunt rezervate pacienților cu Covid-19 bolnavi grav, care au o speranță rezonabilă de supraviețuire . Acesta este  imaginea teribilă trasată de cei treisprezece medici ai Spitalului Papa Giovanni XXIII.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.