Coronavirus: Scriitorul chilian Luis Sepùlveda a intrat în comă

Scriitorul chilian Luis Sepùlveda, internat la Oviedo pentru cu infecția Covid-19 se află în stare de comă cu respirație asistată . Starea lui este gravă și este monitorizat constant de medicii de la Spitalul Universitar Central din Asturias (HUCA). Și soția lui este pozitivă la coronavirus, dar nu se află în stare gravă.

Spitalizarea lui Sepùlveda a avut loc la 1 martie 2020, după ce a acuzat simptomele tipice ale infecției iar medicii l-au supus analizelor. După 11 zile, starea lui nu s-a îmbunătățit și a intrat în comă.

Citește și Coronavirus, medic al Congresului SUA: 70-150 milioane de posibile cazuri

Sepùlveda a fost primul caz confirmat în comunitatea autonomă din Asturias . Conform datelor actualizate marți, 11 martie 2020, numărul total de persoane pozitive în Spania este 2231. O cifră care a determinat națiunea să fie a doua cea mai infectată din Europa după Italia.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.