Coronavirus, școli închise și în Marea Britanie: anunțul lui Johnson

Într-un final, Boris Johnson a cedat : cu o întârziere marcată în comparație cu alte țări europene, dar s-a decis. Așa că școlile vor rămâne închise pentru a combate epidemia de Coronavirus . Însuși premierul britanic a anunțat-o astăzi, târziu.

Citește și Coronavirus, guvernul britanic nu ia măsuri de precauție. Boris Johnson: „Obișnuiți-vă să vă pierdeți cei dragi”

În conferința de presă de urgență Coronavirus, Johnson a spus că școlile vor fi închise la nivel național de vineri “până la următoarea comunicare”.

Premierul britanic a adăugat că toți cetățenii vor trebui să urmeze restricțiile privind distanțarea socială pentru a se proteja „pe ei și pe cei dragi”. “Evitați toate întrunirile inutile în localurile, cluburile, barurile și restaurantele”, a spus Jonnson în cadrul conferinței, unde a menționat că decizia de a închide școlile va avea un impact mai mic decât alte măsuri impuse de guvern, cum ar fi obligația de a rămâne acasă o săptămână dacă au simptomele Coronavirusului și timp de 14 zile dacă un membru al familiei a fost infectat.

Citește și Coronavirus, armata italiană aduce 60 de sicrie din Bergamo în alte regiuni

Premierul și-a încheiat discursul față de națiune, făcând cunoscut faptul că guvernul „nu va avea nicio ezitare să meargă chiar mai departe decât măsurile de restricție pe care le-a impus”.

În Regatul Unit, coronavirusul a făcut până acum 104 victime (ieri au fost 71), în timp ce infecțiile depășesc 2.000.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.