Coronavirus, scene dramatice: cadavre abandonate în mijlocul străzilor sau în ghenele de gunoi

Pandemia de coronavirus afectează fiecare parte a lumii , de la cele mai bogate la cele mai sărace state. În țările în curs de dezvoltare, în care sistemul de sănătate este mai puțin pregătit pentru a face față unei asemnea situații de urgență, apar situații de criză: ca în Ecuador unde cadavrele persoanelor cu coronavirus sunt lăsate de izbeliște pe stradă de frica infecției.

Scenele din  orașul Guayaquil , capitala regională a Ecuadorului, sunt cu adevărat dramatice . În orașul care are mai multe infecții decât oricare altul , cadavrele persoanelor decedate sunt abandonate pe stradă .  Cadavrele înfășurate în pungi rudimentare de plastic sunt peste tot, în fața ușilor, la colțurile blocurilor, dar și în ghenele de gunoi… Problema ridicării cadavrelor durează de mai bine de o săptămână .

O asistentă de la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați, batjocorită de vecinii din bloc

Între timp, fotografiile dramatice au făcut înconjurul lumii. Potrivit rapoartelor presei locale, cetățenii, de teama de a contracta virusul ar fi început să abandoneze cadavrele pe stradă. Martorii care raportează prezența cadavrelor apelând la numere de urgență spun că nimeni nu-i ajută. De multe multe ori cadavrele stau în casă și câte trei sau patru zile înainte de a fi abandonate pe străzi.

Guayaquil este orașul din Ecuador cu cele mai mari cazuri de infecții și decese pentru Covid-19. Capitala provinciei Guayas a înregistrat 615 cazuri din cele 2.302 prezente în toată țara. Autoritățile ecuadoriene au recunoscut dificultățile de ridicare a cadavrelor. Președintele Lenín Moreno a anunțat luni crearea unui grup de lucru pentru ridicarea cadavrelor din Guayaquil și a le oferi o înmormântarea demnă “.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.