Coronavirus, scenariu macabru în Moldova: s-au săpat 1500 de morminte pentru oameni încă vii

Așa cum am relatat la începutul lunii martie, autoritățile din New York începuseră să se pregătească pentru valul de epidemie coronavirus, afirmând potrit Daily Mail că deținuții vor fi scoși la săpat de gropi: 51.000 !

Epidemia de coronavirus a creat panică în toată lumea, iar virusul a făcut numeroase victime. În Republica Moldova, autoritățile estimează că punctul critic al COVID-19 ar putea fi atins în aproximativ o săptămână, astfel că, la cimitirul „Sfântul Lazăr” din Chișinău a fost amenajat un sector special pentru victimele pandemiei de coronavirus.

Pentru că virusul continuă să se răspândească și să infecteze pe zi ce trece tot mai mulți oameni, la cimitirul „Sfântul Lazăr” din Chișinău a fost amenajat un sector special pentru victimele COVID-19, unde au fost deja săpate 1.500 de morminte, scrie DW.  Acest lucru a fost confirmat de directorul cimitirului la un post TV,  Pavel Eni, care potrivi aceeași surse,  susține că ar fi primit indicații din partea comisiei care gestionează situația în perioada stării de urgență de a săpa 1500 de morminte.

New York-ul se pregătește de un scenariu negru: au început să sape gropi

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, susține că informația apărută în presă precum că se sapă gropi pentru eventuale persoane decedate de COVID-19 sunt “total distorsionată”

Dragi locuitori ai capitalei.
Vin cu o reacție în legătură cu informațiile apărute în spațiul public cu privire la situația de la cimitirul sf. Lazăr, precum că ar fi pregătite gropi pentru persoanele care vor deceda de COVID-19. Este total distorsionată informația. Potrivit informațiilor oferite, unde sunt săpate acele gropi este un sector nou în cimitir, iar asemenea lucrări de pregătire sau săpare a gropilor, administrația cimitirului efectuează in regim obișnuit de muncă, dar dacă nu am avea această situație, nimeni nu ar cunoaște despre acest lucru și nu ar prezenta interes. Infirm faptul că aceste locuri de inhumare sunt săpate din motivele invocate în spațiul public.”

În prezent, în Moldova autoritățile au raportat 353 de cazuri, dintre care 4 decese, iar un sfert dintre cei infectații sunt medici. În acest context, ministrul moldovean al Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat că numărul moldovenilor infectați cu noul coronavirus ar putea depăși 28.000, cazurile de infectare fiind tot mai multe de la o zi la alta.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.