Coronavirus, scandal monstru în Olanda: „Inutil să salvezi persoanele în vârstă obeze și fumătorii, oricum vor muri în doi ani”

Prezentatorul Jort Kelder, urmărit  de peste 280 de mii de adepți pe Twitter, vorbind despre Coronavirus a comis o gafa uriașă, pentru care și-a cerut imediat scuze, gest care nu a putut  totuși, să anuleze greutatea cuvintelor sale. Cunoscutul prezentator TV din Olanda a declarat în timpul unui interviu la un radio local , Omrop Fryslân: „Salvăm persoanele de 80  de ani, obeze care fumează. Ar fi bine să echilibreze interesele, cine știe cât de multe daune economice vor duce la salvarea persoanelor care, cu siguranță, ar putea muri în doi ani “.

Pe media rețeaua de socializare a izbucnit  imediat o controversă fără precedent împotriva lui Kelder și a cuvintelor sale.

Coronavirus, Europa nu a atins ”vârful epidemiei”, e prea repede pentru o ridicare a restricțiilor

Prezentatorul a încercat să repare daunele provocate, explicând ziarului olandez Algemeen Dagblad: „Nu am sugerat să omori bătrânii obezi. Încercăm să îi ajutăm, dar acordăm atenție și economiei. Ne gândim mereu la sănătate, dar suntem siguri că este o prioritate înaintea economiei  ? ”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.