Coronavirus, șase luni de închisoare pentru cei care au încercat să evadeze din carantină în Gaza

Șase luni de închisoare și 2.500 de sicli (aproximativ 600 de euro)  amendă. Aceasta este sentința impusă de un tribunal din Gaza unui palestinian care a fugit sâmbătă din clădirile prefabricate înființate de Hamas la Rafah, la granița cu Egiptul, unde sunt adăpostiți cei care trebuie să respecte o perioadă de 21 de zile de carantină la întoarcerea din străinătate. Potrivit presei locale,  sentința s-a explicat din necesitatea de a preveni răspândirea coronavirusului între cele două milioane de locuitori din Fâșie.

Până în prezent au fost raportate 14 cazuri pozitive, dintre care șase s-au vindecat. Toți se întorceau din vizite în străinătate. Omul în cauză, scrie presa, a decis să ignore carantina pentru a încheia o tranzacție cu droguri. Pentru acesta a doua acuzație, au spus autoritățile, ancheta este încă în curs de desfășurare , iar bărbatul va fi supus unui alt proces.

Amenda și închisoarea și pentru cei care încalcă carantina din Hong Kong , în timp ce în Filipine, președintele a ordonat forțelor de securitate să împuște infractorii din zona roșie. Zece turiști din India au încălcat restricțiile și au fost condamnați să scrie „scuze” de 500 de ori .

Coronavirus, au încălcat restricțiile în India: 10 turiști obligați să scrie de 500 de ori „îmi pare rău”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.