Coronavirus, Salvați Copiii: 12 milioane de copii refugiați în tabere supraaglomerate

Pe măsură ce în lume se fac tot mai multe  restrictii pentru a combate răspândirea coronavirusului , mai mult de 12 de milioane de copii și 70 de milioane de adulți sunt înghesuiți până la limită în taberele pentru refugiați , cu acces minim sau fără asistență medicală. Este alarma lansată de Salvați Copiii. Acești copii, subliniază ONG-ul, „sunt deja foarte expuși la boli contagioase”.

Acești copii sunt deja foarte expuși la boli contagioase din cauza îngrijirii medicale proaste, a lipsei de apă curată și a igienei, care ar fi putut face ca sistemul lor imunitar să fie și mai fragil. Unele dintre măsurile luate de unele guverne, cum ar fi autoizolarea, sunt extrem de dificile în lagărele de refugiați supraaglomerațe. În Siria, la Idlib, unde aproape un milion de oameni au fost nevoiți să se mute în condiții inumane pe câmpuri, autoizolarea ar fi practic imposibilă în cazul unei infecții cu coronavirus, cu consecințe potențial devastatoare pentru familiile care trăiesc pentru al zecelea an în conflict sirian.

Citește și Coronavirus, armata italiană duce 60 de sicrie din Bergamo în alte regiuni pentru a fi cremate

 

În Bangladesh , la Cox’s Bazar, unde se află cea mai mare așezare de refugiați din lume, în prezent nu există un sistem de testare pentru Covid-19 și nu există unități de terapie intensivă, într-un context în care numărul de refugiații ating un milion, dintre care jumătate sunt copii. Cu restricțiile privind libertatea de mișcare și spații strânse care fac imposibilă izolarea de sine, virusul ar putea avea consecințe catastrofale.

„Deși în prezent nu există cazuri confirmate de Covid-19 la Cox’s Baxar, în principalul nostru centru de sănătate din una dintre tabere, care oferă în mod normal îngrijiri pentru copii cu pneumonie și asistență pentru femei însărcinate am rezervat o unitate sanitară separată cu 15 paturi, în cazul în care este necesară izolarea. Dacă Covid-19 ar răspândi pe scară largă, am putea totuși să continuăm să tratăm pacienții din partea rămasă a centrului, dar am risca să ne îmbolnăvim toți “a declarat Shamim Jahan, director adjunct al Salvării Copiilor din Bangladesh.

 

Citește și Coronavirus, profeția lui Bill Gates: “Nu războaiele ne vor ucide, ci virușii. Nu suntem pregătiți”

“Covid-19 este o criză de sănătate globală care necesită un răspuns coordonat la nivel global. Este în interesul nostru să depunem toate eforturile pentru a preveni răspândirea în continuare a virusului și chiar mai mult în taberele de refugiați sau persoane strămutate, unde izolarea sau testarea sunt o adevărată provocare. Copiii suferă deja de multe dintre cele mai frecvente infecții, cum ar fi pneumonia, malaria și holera, iar familiile lor se străduiesc în egală măsură să obțină asistența medicală necesară “, a spus Zaeem Haq, director medical global Salvați Copiii.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.