Coronavirus, s-a descoperit o moleculă capabilă să-l blocheze: va servi pentru noile medicamente

O nouă descoperire importantă ar putea da o mână importantă în lupta împotriva epidemiei de Coronavirus din întreaga lume: în Germania, de fapt, un grup de savanți au găsit o moleculă care poate bloc  virusul i și care, de acum înainte, s-ar putea dovedi foarte util pentru dezvoltarea  noilor medicamente .

Citește și Coronavirus Italia: bilanț devastator: mai mult de 600 de decese într-o singură zi

Molecula în cauză se numește ” 13b ” și scopul său este de a lega și inhiba enzima protează, cea utilizată de virus pentru a se reproduce în celulele infectate. În consecință, potrivit studiului în cauză – publicat în revista Science de către un grup internațional condus de Universitatea din Luebeck, Germania – molecula este considerată principala țintă de a viza Coronavirus și structura sa 3D, a fost descoperită datorită razelor X  din sincrotronul Bessy din Berlin. Speranța este că această moleculă este un alt pas spre sfârșitul a ceea ce în lume pare acum un adevărat coșmar și care până acum a pretins peste 10.000 de victime .

În acest link veți găsi studiul complet.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.