Coronavirus, s-a descoperit „motorul” care determină înmulțirea Covid-19

A fost descoperită structura Covid-19, motorul molecular care permite virusului să se înmulțească. Rezultatul, publicat în Science, facilitează descoperirea tratamentului îmmpotriva Covid-19. Motorul este enzima nsp12 polimerază, aceeași care este ținta anti-virale Remdesivir folosit împotriva noului coronavirus, dar născut ca armă împotriva Ebola. Autorul cercetării este grupul lui Yen Gao, de la Universitatea Tsinghua din Beijing.

Pe de o parte, autorii notei de cercetare, cunoscând structura enzimei va permite să verifice dacă Remdesivir este capabil să blocheze replicarea virusului SarsCoV2; pe de altă parte, va accelera cercetarea asupra noilor medicamente antivirale specifice, concepute pentru a combate Covid-19, care sunt esențiale pentru a pune sfârșit pandemiei.

Medicii britanici avertizează: „Pe lângă plămâni, Coronavirusul poate provoca leziuni grave ale inimii, rinichilor și a creierului

Până acum, structura armei sale principale, proteina Spike și a părții acesteia din urmă numită Rbd, se leagă de poarta virusului în celulă, receptorul Ace2. Cu acest nou rezultat, se cunoaște și structura enzimei care permite noului coronavirus să-și dubleze materialul genetic, și să se înmulțească.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.