Coronavirus, regiunea italiană Lombardia solicită guvernului impunerea stării de asediu

Regiunea italiană Lombardia solicită guvernului stare de asediu de la 23:00 la 5:00

Oprirea tuturor activităților și mișcărilor , cu excepția cazurilor „excepționale” (motive de sănătate, muncă și necesitate dovedită), în întreaga regiune  Lombardia de la 23:00 până la 5:00 începând de joi 22 octombrie . Este propunerea pe care, în unanimitate, primarii din municipalitățile capitalei din Lombardia, președintele Anci și guvernatorul Attilio Fontana, vor cere să le împărtășească guvernului pentru a face față răspândirii coronavirusului, anunță TgCom24

Citește și Țara Galilor intră în blocare generală din 23 octombrie

Decizia vine din cauza evoluției rapidă a curbei epidemiologice și prognozele comitetului tehnico-științific regional, potrivit cărora, între acum și următoarele două săptămâni, ar putea exista aproximativ 600 spitalizați în terapie intensivă și  4 mii în terapia non-intensivă. O situație alarmantă, care i-a determinat pe administratorii lombardi de la toate nivelurile să împărtășească și posibilitatea de a închide centre comerciale sâmbătă și duminică, lăsând deschise supermarketurile și magazinele de produse de bază.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook, Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.