Coronavirus, rata mortalității în funcție de vârstă, sex și boli preexistente

Care este mortalitatea Coronavirusului ? Răspunsul este „depinde”. Pentru că, dacă, în general, rata mortalității este calculată în jur de 2-3%, intrând în detaliu, vedem cum este zero pentru cei sub 9 ani. Cu cât înaintați în vârsta, cu atât riscul crește, la fel ca în cazul gripei normale. Diferența, explică specialiștii, este că, deși pentru gripa sezonieră suntem cu toții mai bine echipați în ceea ce privește anticorpii și avem vaccinuri care pot proteja subiecții mai slabi, Coronavirus poate infecta un număr mult mai mare de oameni, deoarece ne-a găsit complet fără apărare.

corona1

Cel mai mare studiu epidemiologic asupra Coronavirusului a fost realizat în China în peste 70 de mii de cazuri și publicat de Jurnalul Chinez de Epidemiologie. Analiza efectuată de Centrul chinez pentru controlul și prevenirea bolilor a constatat că rata mortalității a crescut de la 0,2% între 10 și 39 de ani la 14,8% la peste 80 de ani. Un alt factor de risc este prezența bolilor preexistente, în special cele cardiovasculare, diabet, insuficiență respiratorie cronică și hipertensiune arterială.

Citește și

Analiza Centrului Chinez pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a constatat o mortalitate prin virus de 2,9% în provincia Hubei, „epicentrul” epidemiei, în restul Chinei este de 0,4%. 80,9% dintre infecții sunt ușoare, 13,8% severe în 4,7% sunt cazuri critice, cu simptome precum insuficiență respiratorie, șoc septic sau insuficiență multiorgană. 86% dintre cazuri au apărut la pacienți cu vârste cuprinse între 30 și 79 de ani. Riscul de deces este mai mare în rândul bărbaților (2,8%) decât în ​​rândul femeilor (1,7%).

Citește și Coronavirus, vești bune de la OMS: „80% dintre persoanele infectate se însănătoșesc”

corona2

În ceea ce privește inectarea persoanelor cu boli preexistente, există o rată de mortalitate destul de ridicată, egală cu 10,5%, la cei care suferă de boli cardiovasculare. Rata scade la 7,3 pentru pacienții cu diabet, la 6,3% pentru cei care suferă de afecțiuni respiratorii cronice, la 6% pentru pacienții cu cancer. Pe de altă parte, printre cei care se află într-o stare de sănătate perfectă în momentul infecției, rata este de 0,9%.

corona3

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.