Coronavirus, Putin: ”Rusia va dezvolta în curând un medicament și știu când va fi gata”

Rusia ar fi aproape să dezvolte un medicament Coronavirus care să poată preveni și trata infecția. Acest lucru a fost raportat de președintele Vladimir Putin în timpul vizitei sale în Crimeea, iar declarațiile sunt raportate de Interfax, o agenție de știri neguvernamentală rusă. Potrivit șefului Kremlinului “Există toate șansele ca, în acest caz, colegii noștri să lucreze cu o eficiență deosebită. Cu cât este mai rapid, cu atât mai bine. Acest lucru se referă la medicamentele care previn boala și la cei care o combat de la  început”.

Prin urmare, acestea ar fi medicamente care nu vor fi capabile doar să acționeze sub aspectul prevenției, dar și atunci când virusul, Sars-Cov-2, a dezvoltat deja boala Covid-19, iar simptomele sunt deja evidente.

Citește și Rusia, misterul coronavirusului: puține cazuri de infecții, dar s-a început construcția unui maxi spital

“Nu voi spune când medicamentul va fi gata – a continuat Putin – dar mi s-a spus când. Și sper că toate acestea vor fi făcute la termenul stabilit”. Specialiștii instituțiilor științifice ruse, a adăugat el, sunt foarte calificați. ei ar fi cercetătorii au fost  lucrat în trecut la cercetarea unui vaccin împotriva Ebola. În prezent, în Rusia, ar exista 144 de cazuri de pacienți infectați cu Coronavirus în 26 de regiuni, fără decese și nu a foost declarată stare de urgență.

În ultimele zile, însă, primarul Moscovei, Serghei Sobjanin, printr-un decret din 16 martie a interzis toate evenimentele în aer liber și a limitat prezența maximă la 50 de persoane într-un singur loc; școlile au fost închise în perioada 21 martie – 12 aprilie.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.