Coronavirus, propunerea împotriva lockdown-ului: separarea vârstnicilor de cei tineri

Propunere împotriva lockdown-ului: separarea vârstnicilor de cei tineri

Un cercetător italian, Matteo Villa, a cuantificat beneficiile în termeni de presiune asupra serviciilor naționale de sănătate și a economiei în comparație cu blocul total de activități neesențiale: dar este o soluție dificilă

Odată cu infecțiile care ating cifre record la un ritm zilnic în Italia, coșmarul unui nou blocaj devine din ce în ce mai concret. Dar acest scenariu ar putea fi evitat sau amânat până când devine cu adevărat inevitabil prin izolarea tinerilor din grupurile de populație cu cel mai mare risc : cei peste 60 de ani, susține cercetătorul italian Matteo Villa , cercetător la ISPI, potrivit TgCom24.

Citește și Covid, Macron: „Lockdown în toată țara, dar școlile vor rămâne deschise”. ” Alți 400 de mii de morți dacă nu facem nimic”

Pentru Institutul de Studii Politice Internaționale, împărțirea persoanelor care, în funcție de vârstă, sunt mai puțin expuse la virus de cei peste 60 de ani este o soluție dificilă, este aproape o treime din populația italiană : 94% din decesele Covid , sunt persoane care au avut peste 60 de ani.

„Letalitatea virusului – se arată în studiu – crește exponențial odată cu vârsta, ucigând mai puțin de 5 din 10 mii de persoane din grupa de vârstă 30-39,  și peste 7 din 100 de persoane peste optzeci de ani” . Pentru aceasta “ar fi suficient să izolăm cei peste 80 pentru a reduce la jumătate mortalitatea directă a virusului. Dacă am reuși apoi să izolăm în mod eficient cei peste 60, mortalitatea ar fi de zece ori mai mică”, se arată în studiu cercetătorului.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,    Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.