Coronavirus, prințesa Maria Tereza de Bourbon-Parma a murit

A murit la Paris la 86 de ani. Doliul în casa regală Bourbon-Parma. Prințesa Maria Teresa Bourbon-Parma , a murit ieri la Paris, la vârsta de 86 de ani, după ce a fost infectată cu coronavirus. Anunțul a fost făcut de nepotul său, prințul Charles de Bourbon-Parma. Liberă și independentă, nu se căsătorise niciodată, nu avea copii și trăia mereu singură. Maria Teresa a fost vărul regelui Felipe al VI-lea al Spaniei și a fost cunoscută cu porecla de „prințesă roșie” pentru activitatea politică neobosită din Spania împotriva dictaturii francize, în special, alături de minerii din Asturie.

Citește și Coronavirusul oprește războaiele: grupurile armate din întreaga lume declară armistițiu

Maria Teresa de Bourbon-Parma era deosebit de mândră de porecla pe care i-a dat-o Caudillo Francisco Franco, care a alungat-o din Spania și a forțat-o să se exileze la Paris pentru angajamentul său de a apăra valorile fundamentale ale democrației. Maria Teresa de Bourbon-Parma a fost a treia fiică a prințului Xavier de Bourbon-Parma, o pretendentă carlistă la tronul spaniol până la abdicarea ei în 1975, de Madeleine Yvonne din Bourbon-Busset. În același timp, a fost sora Ducelui de Parma și a Prințului Piacenza, prințul Carlo Ugo di Borbon-Parma și mătușa actualului duce, Prințul Carlo Saverio di Borbone Parma.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.