Coronavirus, primul caz înregistrat în Micronezia: era una dintre ultimele țări din lume cruțate de Covid-19

Statele Federate din Micronezia au înregistrat primul caz de Covid-19 în țară. Într-un mesaj  adresat națiunii, președintele David Panuelo a recunoscut că știrea este „alarmantă”, dar a îndemnat cetățenii să „păstreze calmul”. “Nu intrați în panică, pentru că situația este sub control”, a spus el. Micronezia a fost una dintre ultimele țări din lume ferite de coronavirus.

Un marinar a rezultat pozitiv pe o navă guvernamentală, „Șeful Mailo”, care a fost trimis pentru reparații în Filipine. Bărbatul și colegii săi au rămas la bordul bărcii, ancorat într-o lagună și sub supraveghere constantă. Școlile, bisericile și magazinele rămân deschise.

Citește și Covid, regina Elisabeta și prințul Filip s-au vaccinat

Pentru a se proteja de pandemie, țările insulare din Pacific au decis imediat să-și închidă granițele, în ciuda costului foarte ridicat al acestei măsuri pentru economiile lor puternic dependente de turism. Această abordare foarte prudentă a fost adoptată din cauza slăbiciunii sistemelor spitalicești și a prevalenței ridicate a obezității și a problemelor cardiace ale populației.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.