Coronavirus: primul caz confirmat în tribul Yanomami din Amazon

Oficialii brazilieni din domeniul sănătății au confirmat primul caz de coronavirus printre triburile Yanomami din îndepărtatul Amazon . Ministrul Sănătății, Luiz Henrique Mandetta, a declarat în cadrul unei conferințe de presă miercuri, 8 aprilie, că un adolescent în vârstă de 15 ani din tribul indigen a rezultat pozitiv pentru virus. Mandetta a spus că este foarte preocupat de consecințele posibile, în special din cauza separării comunității de lumea exterioară.

Potrivit cotidianului brazilian Globo , băiatul a fost internat în unitatea de terapie intensivă într-un spital din Roraima, cel mai nordic stat din Brazilia, situat în regiunea Amazon, pe 3 aprilie. Tânărul de 15 ani avea probleme resporatorii, febră, dureri în piept și dureri în gât. Tribul Yanomami este format din aproximativ 38.000 de oameni și este considerat cel mai mare trib izolat din America de Sud, cu peste 9,6 milioane de hectare (2,3 milioane de acri) de pământ de-a lungul frontierei cu Venezuela.

Coronavirusul a intrat în Europa din cauza …unei solnițe cu sare

În trecut, tribul mai s-a confruntat cu epidemii mortale de boli infecțioase, inclusiv rujeola, când agențiile militare, minerii și grupurile de misionari religioși expuneau tribul unor boli la care nu aveau imunitate.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.