Coronavirus, prima pisică pozitivă în Belgia

După câinele din Hong Kong, este rândul primei pisici pozitive cu Covid-19 din  Belgia.

“Recent, Facultatea de Medicină Veterinară din Liege a raportat că o infecție cu coronavirus descoperită la o pisică. Pisica locuia cu proprietara sa și începuse să prezinte simptome ale virusului cu o săptămână înainte de pisică”, a declarat Steven Van Gucht, președintele comitetului științific belgian și șeful diviziei de boli virale la Sciensano, institutul național belgian pentru sănătatea publică și animală, relatază Brussels Times 

Citește și Hong Kong: câinele rezultat pozitiv la testul de coronavirus a murit

Animalul a trăit în contact strâns cu proprietarul său a  început să prezinte simptome după o săptămână de la primele simtome ale femeii: „Pisica a avut diaree, a vomitat și a avut dificultăți de respirație. Cercetătorii au găsit virusul în materiile fecale ale pisicii ”, a adăugat el. Nu au spus dacă pisica era încă în viață.

Citește și Studiu coronavirus: un nou val de infecții ar putea lovi China în luna august

“Vrem să subliniem că acesta este un caz izolat.  Mai mult, în acest caz, vorbim despre o transmisie de la om la animal, nu invers. Riscul de transmitere de la animal la om este foarte mic”, adăugă el. Virusul poate supraviețui pe obiecte, timp de câteva ore sau chiar zile, relatează   FPS Public Health.

Sursa: Brussels Times 

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.