Coronavirus, predicția lui Anthony Fauci: „Vom fi în siguranță abia la sfârșitul anului 2021”

Nu vom scăpa de coronavirus înainte de Crăciunul 2021 . Aceasta este estimarea previziunilor pandemiei a lui Anthony Fauci , șeful Institutului Național pentru Prevenirea Bolilor Infecțioase din SUA care într-un interviu acordat presei italiene La Repubblica vorbește despre vaccin, dar în mod realist rezumă care va fi tendința a bolii și răspândirea dozelor.

Progresele realizate în studiul vaccinului sunt enorme și probabil primele doze ar putea fi disponibile în curând, dar nu aceste puține doze vor rezolva problema, iar pentru o distribuție globală va dura mult mai mult. „Este nevoie de timp pentru a reveni la normal. Adevărat, studiile se află într-un moment excelent. Până la sfârșitul anului 2020 vom avea răspunsuri precise și se produc deja doze în așteptarea acestor rezultate pozitive. Da, poate fi posibil ca cineva să fie vaccinat  înainte de sfârșit de an.. Dar pentru un număr mare va trebui  să așteptăm” , precizează Fauci.

Citește și Povestea tinerei Israa, la numai 18 ani și-a diagnosticat singură boala după ce niciun medic nu a putut să o facă

El se aventurează cu o prognoză privind distribuția, rămânând însă precaut cu privire la cifre: „Dacă vom avea un vaccin eficient până în decembrie, vom putea distribui primele doze la începutul anului 2021, dar nu va fi suficient pentru toată lumea înainte de martie-aprilie”. Fauci precizează că primii care vor primi vaccinul vor fi lucrătorii din domeniul sănătății și vârstnicii. Cu toate acestea, potrivit expertului, situația nu va putea reveni la normal înainte de toamna viitoare, doar peste un an va fi posibil să începem să călătorim din nou fără risc.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.