Coronavirus, prea multe decese în New York: ipoteza gropilor comune

Pandemia de coronavirus din Statele Unite lovește cu violență în New York , cel mai afectat oraș cu cei mai mulți morți. Morgile și spitalele nu mai fac față numărulului de decese . Autoritățile orașului analizează ipoteza șocantă de a săpa gropi comune în parcurile publice ale metropolei.  Imposibilitatea de a găsi o rezolvare  eficientă a cadavrelor ar putea duce la consecințe și mai dezastruoase asupra sănătății.

Potrivit The New York Times, administrația municipală a fost cea care a propus ipoteza măsurii de urgență în cazul în care camerele mortuare ale orașului urmau să își atingă capacitatea maximă. În acest moment, nu este încă clar care parcuri publice vor fi utilizate în cazul în care se va lua  hotărârea nefericită  de a săpa gropi comune temporane.

Război, foamete, holeră și acum și coșmarul Covid-19: apocalipsa yemenită

 

Pentru a confirma existența unei astfel de ipoteze, studiată în prezent de biroul criminalistic al orașului, a fost primarul Orașului New York, Bill De Blasio , care a intervenit în această privință: „Dacă ar trebui să fie necesar să recurgem la gropi comune temporare avem posibilitatea de a face acest lucru “, în timp ce Mark Levine , președintele Comitetului pentru Sănătate , a adăugat: ” Singurul lucru pe care pot să-l spun este că avemnevoie de zone foarte mari, în afara orașului și mai puțin populate”

Între timp, pe rețelele de socializare circulă zeci de imagini ale camerelor mortuare pline, distribuite de zeci de utilizatori, precum cea imortalizată de o asistentă și publicată de editorialistul și colaboratorul The New York Times Brahma Chellaney , care în 31 martie trecută comentase: „În ultimele cinci zile, numărul morților de coronavirus în SUA s- a triplat la 3.000, cu 900 de decese raportate ieri [30 martie, n.r.] ” .

 

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.