Coronavirus, povestea laboratorului din Wuhan în centrul îndoielilor și suspiciunilor încă de la înființare

„Coronavirusul provine din laboratorul Wuhan”: de la începutul epidemiei, laboratorul din capitala provinciei Hubei, epicentrul Covid-19, este în centrul îndoielilor și suspiciunilor, în ciuda faptului că oamenii de știință au confirmat în de mai multe ori originea animală a virusului. Dar care este istoricul acestui laborator P4, cel mai înalt nivel de biosecuritate? Potrivit Japan Times laboratorul Wuhan s-a născut în 2004 și este rezultatul unei colaborări între China și Franța. După izbucnirea SARS în China în 2003, autoritățile din Beijing au decis să-și îmbunătățească capacitatea de a lupta împotriva epidemiilor. Ajutorul a sosit din Franța, oferind tehnologie și experți pentru deschiderea unui nou laborator P4 pentru studiul virusurilor clasa 4 extrem de patogene, cel mai ridicat din punct de vedere al gradului de pericol.

Cu toate acestea, alegerea de a construi un laborator în metropola Hubei ridică îndoieli în rândul oamenilor de știință. Intervievat de ziarul francez Figaro, o sursă spune: “Un laborator P4 este ca o bombă atomică bacteriologică”, confirmând toate preocupările experților, care se tem că laboratorul poate scăpa de sub control. Cu toate acestea, lucrările continuă, iar în 2015 laboratorul este terminat care începe să funcționeze în 2018, cu ocazia primei vizite a noului președinte francez Emmanuel Macron în China. Și aici se oprește colaborarea dintre China și Franța. 50 de cercetători francezi, care conform acordurilor semnate ar fi trebuit să colaboreze cu oamenii de știință francezi din laboratorul Wuhan nu au lăsat niciodată Franța, alimentând îndoieli și suspiciuni față de China.

„Atenție la acel laborator”, au atenționat experții americani din Wuhan în 2018

Și SUA a fost suspectă, iar secretarul de stat Mike Pompeo, a solicitat lansarea unei anchete după ce Washington Post a amintit că în 2018, personalul de la ambasada SUA din China a avertizat SUA despre deficiențe de siguranță în laboratorul chinez. Tocmai la Washington Post, în ultimele zile, directorul Institutului de Virologie Wuhan, Yuan Zhiming, a explicat de ce Coronavirus nu s-ar fi putut răspândi în laboratorul său. Dar între timp îndoielile și suspiciunile față de laborator nu arată niciun semn de diminuare.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.