Coronavirus: Portugalia închide toate școlile și declară „starea de urgență”

Portugalia închide toate școlile și declară „starea de urgență”. Primul ministru Antonio Costa a anunțat o serie de măsuri pentru combaterea răspândirii coronavirusului care va începe la miezul nopții din această seară, inclusiv un pachet de 2,3 miliarde de euro pentru salvarea întreprinderilor.

Guvernul Portugaliei a anunțat că toate școlile se vor închide în timp ce vor aloca miliarde de euro către întreprinderi pe măsură ce pandemia coronavirusului continuă. Portugalia a raportat până acum 112 cazuri confirmate de coronavirus, cu mult sub Spania vecină în care au murit zeci de oameni.

Cu toate acestea, succesul în sectorul hotelier de o importanță vitală a țării a convins partidul de guvernământ să pună la dispoziție un pachet de 2,3 miliarde de euro, să întârzie unele plăți de impozite și să acorde împrumuturi nerambursabile pentru a ajuta întreprinderile în dificultate.

Citește și Iran: gropi comune în orașul Qom pentru a îngropa victimele coronavirusului

Primul ministru Antonio Costa a anunțat, de asemenea, că toate școlile vor fi închise începând de săptămâna viitoare, pentru a controla răspândirea virusului. El a spus că o stare de alertă va dura până pe 9 aprilie, când situația va fi reevaluată.

Persoanele care trebui să stea acasă pentru a avea grijă de copiii de școală cu vârsta de până la 12 ani vor primi 66% din salariile de bază, a anunțat guvernul.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.