Coronavirus, „Poate fi necesar să se stabilească o limită de vârstă pentru terapie intensivă”

Epidemia de coronavirus din Italia, în special din regiunea Lombardia pune anestezistii și reanimatorii în dificultăți grave care riscă să nu facă față sosirii unui număr excesiv de pacienți.

Societatea italiană anestezie analgezie și terapie intensivă ( SIAARTI ) a decis astfel să scrie negru pe alb unele recomandări de uz intern : „Trebuie să vizeze asigurarea tratamentelor intensive a pacienților cu o mai mare șansă de succes terapeutic: este deci o chestiune de privilegiere a „celor cu mai mari speranțe de viață”, scrie presa italiană Il Fatto Quotidiano

Citește și Coronavirus, după decretul de închidere a zonei de nord, mulți au fugit cu trenul spre Sud

Poate fi necesar să se plaseze o limită de vârstă la intrarea în terapie intensivă. Nu este vorba de a face alegeri doar valoroase, ci de a rezerva resursele celor care au cele mai mari șanse de supraviețuire în primul rând și în al doilea rând pentru cei mai tineri.

Problema ar apărea dacă ar veni prea mulți oameni cu risc în același timp și nu ar exista locuri gratuite de terapie intensivă pentru toată lumea. Sperăm că acest lucru nu se va întâmpla, dar în caz de urgență, anestezistii au simțit nevoia să se concentreze pe o strategie extremă.

terapie

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.