Coronavirus, peste un milion și jumătate de cazuri la nivel mondial: UE își închide frontierele

Peste un milion și jumătate de oameni sunt infectați cu coronavirus în lume , în timp ce numărul morților a ajuns la 87.706. Statele Unite ale Americii rămâne țara cea mai afectată de urgență cu 419,975 de cazuri confirmate de la începutul pandemiei și 14,262 victimelor . Statul New York a înregistrat 779 de decese noi într-o singură zi, cea mai mare de la începutul crizei.

În Marea Britanie , unde condițiile premierului Johnson se îmbunătățesc, există un nou vârf al victimelor, 938 în 24 de ore. Niciodată nu au fost  atât de multe. De asemenea, în Spania, numărul morților a crescut din nou, 757 într-o singură zi. În ciuda cifrei care nu este deloc liniștitoare, țara iberică se pregătește pentru o redeschidere treptată.

În Europa, decesele de la începutul epidemiei au crescut până la peste 60 de mii.

Directorul regional al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa, Hans Kluge, reacționează dând un avertisment: „Drumul pe care îl avem de parcurs  este încă lung” și „progresele realizate până acum sunt extrem de fragile”. Pe scurt, nu este momentul de ridicare a măsurile restrictive și Comisia Europeană decide de a prelungi închiderea frontierelor externe până la 15 mai. Bruxellesul solicită statelor membre să pună în aplicare o aplicație în care să se monitorizeze pas cu pas toate focarele de infecții până la o posibilă ieșire din carantină.

Medicii britanici avertizează: „Pe lângă plămâni, Coronavirusul poate provoca leziuni grave ale inimii, rinichilor și a creierului

Farurile Organizației Mondiale a Sănătății vizează și Africa . Numărul de cazuri pe continent a depășit cota de 10 mii, provocând peste 500 de decese. În timp ce virusul a ajuns lent în Africa, comparativ cu alte părți ale lumii, infecțiile au crescut exponențial în ultimele săptămâni și continuă să crească. „Covid-19 are potențialul nu numai de a provoca mii de morți, ci și de a provoca devastații economice și sociale”, a declarat Matshidiso Moeti, directorul OMS al Africii.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.