Coronavirus, peste un milion de infecții în lume

Cazurile de contagii de coronavirus din lume au depășit un milion și unele metropole mari, precum Madrid, Paris, Londra și New York, situația este din ce în ce mai dificile. În Marea Britanie au fost înregistrate 569 de decese în 24 de ore, cel mai mare număr de până acum, Germania a depășit China cu numărul de cazuri, iar în New York, din cauza numărului de cadavre se folosesc morgile mobile.

Spania a  depășit pragul de 10 mii de decese  (10.003, pentru a fi exact): aceasta este puțin sub 10% din numărul total de persoane considerate pozitive. Acestea sunt numere îngrozitoare, care se apropie de cele italiene, unde victimele ating 14.000. Ministrul Sănătății din Madrid, Salvador Illa, a declarat: „Am ajuns la apogeul curbei și începem faza de încetinire”

Situația din Marea Britanie este diferită, dar nu mai puțin dramatică . Cel puțin 2.921 de decese. Un total de 163.194 de persoane au fost testate, dintre care 33.718 au fost pozitive .

Coronavirus, China: medicul care a denunțat epidemia devine „martir”

SUA: Conform numărului de la Universitatea Johns Hopkins, care include toate cele 50 de state, Washington DC și alte teritorii din SUA, pe lângă cazurile de cetățeni americani repatriați, există cel puțin 226.374 de cazuri de coronavirus și 5.316 persoane au murit. Cel mai afectat stat este New York: conform celei mai recente actualizări furnizate de guvernatorul Andrew Cuomo, se numără cel puțin 92.381 de noi cazuri de coronavirus și 2.373 de persoane au murit, inclusiv 432 în ultimele 24 de ore. Această situație care a impus utilizarea de morgi mobile pentru a gestiona numărul mare de cadavre.

În Franța , numărul total de pozitivi aproape dublează: 59.105, cu 4.503 de decese, din care 471 doar în ultimele 24 de ore.

Pe de altă parte Germania este țara cea mai puțin afectată : datele oficiale vorbesc despre 1.074 de decese, comparativ cu 84.600 din cazuri totale depășind cele din China și Franța, unde există totuși un număr de patru ori mai mare de decese.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.