Coronavirus, peste 3.600 de decese în Spania

În Spania există acum peste 3.600 de decese coronavirus. Ieri, țara a depășit numărul de decese înregistrate în China din cauza Covid-19, iar cele mai recente date raportate în această dimineață de site-ul ziarului El Pais și actualizate la ora locală vorbesc despre 3.643 de victime, 49.384 de cazuri de infecție și 5.367 de persoane recuperate. Potrivit ediției online a ziarului El Mundo, până la acestă oră se numără 3.603 de victime și 49.573 de cazuri constatate iar zona din Madrid rămânând cea mai afectată cu 1.825 de morți și 14.597 de cazuri.

Citește și Coronavirus, peste 472 de mii de cazuri și peste 21.000 de decese la nivel mondial

Între timp, potrivit unor surse anonime relatate de ziarul El Pais, testele rapide pe care Spania le-a comandat în China „sunt imprecize și nu identifică cazurile pozitive așa cum se speră”. Nu funcționează bine, subliniază ziarul, raportând concluziile scrise de laboratoarele de microbiologie ale companiilor spitalicești spaniole.

„Au o sensibilitate de 30%, când ar trebui să depășească 80%”, scrie ziarul citând sursele sale. Și, potrivit uneui expert, cu „această sensibilitate nu are sens să folosești aceste teste”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.