Coronavirus: peste 25 de mii de victime la nivel mondial, peste 100 de mii de cazuri în SUA | OMS: „În Africa evoluție dramatică”

La nivel mondial, Covid-19 a făcut 25.000 de decese , majoritatea în Europa. Conform bilanțului Universității Johns Hopkins , există 173.244 de cazuri la nivel mondial în 176 de țări. În rândul victimelor se află și o tânără franceză de 16 ani . Nouă explozie a infecțiilor și morților în Marea Britanie, cu 181 de decese în 24 de ore. De asemenea, și premierul Boris Johnson a rezultat pozitiv la Covid-19 intrând în autoizolament. În Spania, 769 de persoane au murit în 24 de ore. Alarma OMS: în Africa „există o evoluție dramatică”.

Epidemia continuă să fie galopantă și în Statele Unite , care este confirmată ca prima țară din lume prin numărul de infecții,  depășeșind 100 de mii de cazuri. Aproape jumătate sunt în New York, unde s-au înregistrat 134 de victime în 24 de ore, niciodată atât de multe de la începutul de urgență.  Ultimele ore au confirmat o proliferare a focarelor în toată America, atât de mult încât președintele Trump a emis un ordin de „forțare” a General Motors să producă ventilatoare pentru pacienți.

Citește și Coronavirusul oprește războaiele: grupurile armate din întreaga lume declară armistițiu

 

În Europa, pe lângă Italia, Spania este cea mai afectată țară . Cu peste 64 de mii infectați și aproape 5 mii de morți, 769 în ultimele 24 de ore. Iar cei aproape 10.000 de angajați ai sănătății pozitivi de  Covid-19 îngreunează bătălia în spitale. În Madrid au existat 322 de morți într-o singură zi, în ciuda măsurilor extraordinare puse în aplicare.

În Franța, întreaga țară este în stare de șoc la moartea Julie , cea mai tânără victimă de la începutul urgenței . Declarația familiei au confirmat că tânăra era sănătoasă, fără alte boli, murind în doar câteva ore.

Între timp, OMS continuă alarma asupra situației din Africa , din cauza fragilității sistemelor de sănătate din continent: „Este o evoluție dramatică a epidemiei, cu o creștere geografică a numărului de țări și de asemenea, a numărului de persoane infectate. “

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.