Coronavirus, peste 110 mii de morți în întreaga lume

Urgența coronavirusului nu se oprește: Numărul de infecții a depășit acum 1,8 milioane în lume, în timp ce numărul tragic de morți continuă să crească, zi de zi, depășind 110 mii.În Europa există cel mai mare număr de decese, 75 mii, Statele Unite aproape 21 mii.

Conform datelor raportate de Universitatea Johns Hopkins de la începutul pandemiei, au fost înregistrate 1.800.791 infecții și 110.892 de decese. Statele Unite rămâne țara cea mai afectată, urmată de Spania, Italia, Franța, Germania și Regatul Unit. Toate cele șase țări au întrecut China la numărul de infecții și toate cele 50 de state americane se află într-o stare de urgență.

Este în curs și o bătălie dificilă în Marea Britanie , în ciuda veștilor bune despre întoarcerea premierului Johnson în casă . În Regatul Unit, de fapt, s-a depășit pragul de 10 mii de decese, cu 737 de decese în ultimele 24 de ore. Situația din Spania rămâne, de asemenea, dificilă, cu 619 decese noi, care duc totalul victimelor la 17.000.

Von der Leyen: „Bătrânii vor izolați până la sfârșitul anului, viața lor este în joc”

Între timp, președintele UE, Ursula Von der Leyen avertizează cu privire la riscul ca situația de urgență să continue mai multe luni, alarma de pe cealaltă parte a oceanului rămâne ridicată. În Statele Unite s-au  înregistrat acum aproape 21 de mii de decese, cu o creștere de aproape 2 mii de decese într-o singură zi.

Între timp, din China , izbucnirea pandemiei, există datele îngrijorătoare ale revenirii: aproape 100 de cazuri într-o zi. Acestea sunt 97, pentru a fi mai exact, cel mai mare număr de la începutul lunii martie. Autoritățile sunt alarmate cu privire la un nou val de Covid-19 adus din afară. La Beijing, nivelul de alertă de sănătate a trecut de la „verde” la „portocaliu”, ceea ce include o obligație de a rămâne în izolare  la domiciliu.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.