Coronavirus, „Parisul riscă„ alerta maximă ! ”

Parisul și suburbiile sale riscă să fie plasate într-o stare de „alertă maximă” pentru coronavirus începând de luni. Acest lucru a fost declarat de ministrul francez al Sănătății, Olivier Veran, explicând la o conferință de presă că Parisul tocmai a trecut pragul de alertă pe trei criterii cheie: rata de incidență a infecției asupra populației, incidența infecției la vârsta de peste 65 de ani și numărul de paturi  ocupate în terapiile intensive.

Observăm această depășire a praguri  de câteva ore și va trebui confirmat în următoarele zile“, a explicat el.

Starea de alertă ridicată înseamnă „fără petreceri de familie, fără ieșiri seara și închiderea totală a barurilor”, a spus Veran, care a sugerat restricții pentru a menține restaurantele deschise. Alarma privește Parisul și cele trei departamente care înconjoară capitala: Hauts-de-Seine, Seine-Saint-Denis și Val-de-Marne.

Citește și Ludovic Orban impune noi restricții pentru diaspora: “Carantina de 14 zile la intrarea in Romania!”

“Suntem într-o fază de înrăutățire a circulației virusului care pune sistemul nostru de sănătate în tensiune. Trebuie să ne dublăm eforturile”, este alarma lansată de Veran la conferința de presă. “Știm – a spus el – că din cele 15 mii de cazuri diagnosticate astăzi, cel puțin 150 vor merge în terapii intensive și aproape tot atâția vor muri”.

Situația pe care a numit-o „foarte îngrijorătoare” se referă la Lille, Lyon, Grenoble, Toulouse și Saint-Etienne, în timp ce la Nisa, Marsilia și Bordeaux, unde s-au impus deja măsuri restrictive, încep să se vadă primele mici efecte pozitive.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.