Coronavirus, Parisul devine „zona super roșie”

Guvernul francez a inclus mai multe metropole, inclusiv Paris, în așa-numita listă „super roșie” din cauza răspândirii coronavirusului și riscurile de contagiune. Acest lucru a fost afirmat de o sursă guvernamentală franceză citată de Franța 24. În capitala Franței, incidența Covid-19 afectează 204 de locuitori la suta de mii. Această nouă cartografiere a circulației coronavirusului, în special în orașele mari din Franța, va fi prezentată în detaliu după-amiaza de către ministrul sănătății, Olivier Veran. El va fi cel care va anunța diferitele măsuri care vor fi aplicate în funcție de categoriile în care orașele au fost plasate și care variază de la „roșu” la „super roșu”.

Printre măsuri ar putea fi interzisă vânzarea de alcool după ora 20, un număr maxim de zece persoane pentru întâlniri și o reducere de la cinci mii la o mie de participanți la adunări mai mari. Intrarea în vigoare a interzicerii închirierii de camere pentru evenimente, inclusiv nunți, este de asemenea deja în vigoare , așa cum anticipase Le Figaro. Pe de altă parte, nu ar trebui luate în considerare restricțiile suplimentare asupra caselor de bătrâni din regiunea Parisului, transportului sau orelor de deschidere a barurilor și restaurantelor.

Citește și : Mama și fiul aruncați din avion deoarece copilul nu vrea să poarte masca. Compania: „Acestea sunt regulile”

Între timp, epidemia de coronavirus continuă să se răspândească în Franța. Doar ieri, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 10.008 cazuri noi și alte 68 de persoane au murit. Acest lucru a fost anunțat de sistemul de sănătate francez.

Această criză necesită cooperare, necesită inventarea de noi soluții internaționale, cred în știință și cunoaștere, omenirea va câștiga această pandemie se va găsi un remediu”, a declarat președintele francez Emmanuel Macron în discursul său adunării generale a ONU a pandemiei coronavirusului.

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.