Coronavirus, pacientul moare în spital: rudele bat medicii și le rup costumele de protecție

Doi medici chinezi, care muncesc zi și noapte pentru a salva bolnavii de coronavirus , au fost bătuți în mod sălbatic într-un spital de un bărbat, după ce socrul său de 68 de ani a murit din cauza bolii care ține China sub control . Atacul a avut loc ieri după-amiază la spitalul nr. 4 din Wuhan, potrivit rapoartelor China Youth Beijing. O imagine distribuită de mai multe media locale, inclusiv China News arată rănile din gâtul unuia dintre cei doi medici.

Se presupune că atacatorul a lovit doi dintre medici și le-a smuls costumele și măștile de protecție esențiale pentru a preveni infecția cu coronavirusului  la locul de muncă. Poliția a arestat suspectul și a demarat o anchetă.

Citește și O dramă în dramă: tatăl în carantină cu coronavirus, fiul cu handicap moare singur în casă

O asistentă a spus China Youth Beijing că medicilor le-au fost ”sfâșiate ”costumele de protecție. Unul dintre medici a fost bătut atât de rău încât a suferit și „fracturi” și a trebuit să fie supus unei intervenții chirugicale, a spus sursa citată. Biroul de securitate publică al districtului Qiaokou din Wuhan a confirmat atacul, raportând că bărbatul (identificat doar ca „Ke”) a fost arestat în unitățile de carantină ale spitalului. În prezent, el este arestat. Între timp, victimele Coronavirus au crescut la 170, 7.700 de persoane infectate. Ieri, au fost înregistrate 38 de noi victime, cel mai mare număr într-o singură zi de la începutul epidemiei.

O situație alarmantă și în Europa, unde în total zece persoane sunt infectate : cinci în Franța, patru în Germania și una în Finlanda.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.