Coronavirus, ONU lansează o inițiativă globală împotriva dezinformării

ONU se mobilizează împotriva dezinformării cu privire la coronavirus și lansează „Verified”, o inițiativă globală care, printr-o rețea de voluntari, va avea ca scop publicarea informațiilor corecte și fiabile despre Covid 19. Ideea este că toată lumea poate deveni „voluntară” de informații “prin distribuirea conținutului verificat pe rețelele lor de socializare, care vor fi concentrate atât pe informații științifice, cât și pe inițiative de solidaritate.

Speranța, a explicat Melissa Fleming, șefa comunicării globale a ONU, este că în loc de știri false și informații false pot fi distribuite  „ acțiunile locale de solidaritate, contribuțiile refugiaților și imigranților și să impulsioneze această inițiativă la nivel global”.

Iată „acoperișul lumii”: din Kathmandu se poate vedea vârful Everestului

„Dezinformarea se răspândește online, pe aplicații de mesagerie și în comunicarea individuală, creatorii săi folosesc metode de producție și distribuție înfricoșătoare – a spus secretarul general al ONU, Antonio Guterres – iar pentru a împiedica acest lucru trebuie să colaborăm cu oameni în care putem avea încredere”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter, Instragram  și VK

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.