Coronavirus, ONU: „Interzicerea piețelor de sacrificare a animalelor sălbatice în toată lumea”

Șeful Convenției Națiunilor Unite privind biodiversitatea a cerut o interdicție globală a piețelor umede, cum ar fi în Wuhan, de unde  se crede a pornit pandemia Covid-19 . Această cerere a fost făcută de șeful Convenției privind biodiversitatea“ ONU , Elizabeth Maruma Mrema, pentru a preveni viitoare pandemii.

Prin urmare, ONU a solicitat interzicerea „piețelor umede”, acele piețe prezente mai ales în țările din Asia, unde animalele sălbatice sunt vândute vii și apoi sacrificate în condiții de igienă precare.

„Conservarea ecosistemelor și a biodiversității ne va ajuta să reducem prevalența unora dintre aceste boli . Modul în care cultivăm și folosim solul, în care protejăm ecosistemele și în care ne tratăm pădurile ne va strica viitorul sau ne va ajuta să trăim mai mult ”.

Coronavirus: juriștii brazilieni îl denunță pe Bolsonaro la Haga pentru crime împotriva umanității

Oficialul Națiunilor Unite pentru biodiversitate a ridicat problema: “Unele comunități cu venituri mici și vorbim despre milioane de oameni, își asigură traiul prin comerțul animalelor sălbatice. Dacă nu vom oferi o alternativă acestor comunități, riscul de a deschide o altă poartă spre traficul cu aceste animale și la dispariția unor specii este extrem de mare”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.